Miresevini!

 

4192968422009

Muzika është formë e artit, mediumi i së cilës është zëri i organizuar në kohë. Elementet kryesore të muzikës janë toni (ku përfshihen melodia dhe harmonia), ritmi (bashkë me konceptet e afërta që janë tempo, metri dhe artikulimi), dinamika, si dhe kualiteti zanor. Muzika ka shume kohe qe eshte krijuar.

Zhvillimi i muzikës bëhet duke kaluar përmes procesesh komplekse të transformimit dhe nganjëherë, këto procese ngatërrohen mes tyre në mënyrë të ndërlikuar duke u bërë kështu gatti të pakapshme! Disa linja të krijimit muzikor janë zhvilluar duke respektuar vlerat e trashëguara nga e kaluara, duke u mbështetur në konceptin tradicional të muzikës në lidhje me formën dhe gjuhën harmonike, ndërsa linja të tjera, më radikale, praktikisht kanë injoruar ose kanë zëvendësuar bazat klasike me rregulla të reja të cilat e kanë bërë muzikën shumë më të vështirë për tu kuptuar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s